05. Familjerna

Dr Tom Horton Sr

2008-07-16 02:22 #0 av: Sandra-B

Vem var Dr Tom Horton? Även fast vi hör honom i varje avsnitt och han fortfarande finns med i serien på sätt och vis så hann vi i Sverige aldrig lära känna honom. Här kommer en mycket kort sammanfattning av Toms 29 år i serien.

 Dr Tom Horton

Tom Horton föddes 1910 i Salem som son till William och Adelaide Horton och antas vara deras enda barn.

1930 gifte han sig med sin ungdomskärlek Alice Grayson men äktenskapet ogiltigförklarades 1991. Paret gifte sig igen samma år, denna gång var äktenskapet giltigt, och de var gifta fram till hans död 1994.

Äktenskapet med Alice gav Tom fem barn, Thomas "Tommy" Horton, Adelaide "Addie" Horton, Michael "Mickey" Horton, William "Bill" Horton II och Marie Horton.

Tom började sin karriär som en enkel läkare som hade sin mottagning hemma samtidigt som han undervisade i medicin på Salem University. 1991 blev han personalchef på Salem University Hospital.

Tom blev stämd för felbehandlingar många gånger men blev frikänd alla gångerna.

1988 upptäckte Alice att hennes och Toms äktenskap var ogiltigt eftersom pastorn som genomförde vigseln var en bedragare.

Tom erkände att han vetat om det hela tiden. Trots att Alice var mycket upprörd friade Tom igen och de gifte om sig inför hela familjen samma år.

Alice & Tom

1993 var ett mycket tufft år för Tom och Alice. De hade renoverat sitt hem och grundat The Horton Center.

Medan de gjorde detta blev sjukhuset stämt för tre mystiska dödsfall. Tom, som var personalchef, fick a de värsta smällarna för detta och situationen blev värre för honom när en av hans bästa doktorer, Dr Carly Manning, blev anklagad för att ha mördat de tre människorna och för att ha försökt mörda Caroline Brady. Så småningom las målet ne och det uppdagads att Vivian Alamain försökte sätta dit Carly. Undertiden hade The Horton Center öppnats och var i gång för fullt.

I slutet av december, precis innan jul, drabbades Tom av en hjärtattack när han jobbade. Hans familj samlades runt honom för att visa sitt stöd, de tog till och med med sig en julgran till Toms sjukhusrum. Tom återhämtade sig fort men återvände snabbt till för mycket jobb. Under fyra månader jobbade han non.stop och reste även intensivt till många olika läkarkonferenser (skådespelaren Macdonald Carey hade blivit sjuk och kunde inte jobba, därför var Tom på tjänsteresor hela tiden. Tråkigt nog dog Madconald i mars 1994).

Efter den oerhörda ansträngningen kom Tom hem från en läkarkonferens i maj och gick och la sig för att vila och fick en ny hjärtattack och dog. Alice hittade honom i deras säng och han såg så rofylld ut. Även om Tom är borta och vi i Sverige aldrig har sett honom levande kommer han alltid att leva kvar hos oss precis som hos Alice och de andra i serien.

Dr Tom Horton

I början av varje avsnitt hör vi Toms röst säga: "Like sands through the hourglass, so are the days of our lives".

Tom Horton spelades av skådespelaren MacDonald Carey (15 mars 1913-21 mars 1994).

 

Tack Jason för tillstånd att använda bilderna!
Thanks Jason for permision to use the pictures!

Relaterade länkar

Av: *Sandra*

Datum för publicering

  • 2008-07-16

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-08-21 18:20 #1 av: CamillaS

Bra med info om skådespelarna. :)

Anmäl
2008-08-22 22:39 #2 av: Sandra-B

Ja, det kan ju vara kul att "lära känna" Tom lite:-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-11-02 01:13 #3 av: anebit

Toppen!

Anmäl
2008-11-02 17:33 #4 av: Sandra-B

Skrattande

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-08-16 13:51 #5 av: HannaT

Kanon!

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.