05. Familjerna

Alice Horton (född Grayson)

2008-09-05 05:55 #0 av: Sandra-B

Frances Reid, i rollen som Alice Horton, är den enda skådespelaren som varit med i serien sen första avsnittet som sändes i USA den 8 november 1965. Alice, en fiktiv karaktär i den amerikanska såpan Days of Our Lives (Våra Bästa År), är familjen Hortons överhuvud, men vem är hon egentligen?

Frances Reid/Alice Horton

Alice föddes 1911 som dotter till snickaren Sid Grayson och hans hustru Joanna.

Alice gifte sig med Tom Horton, sin ungdomskärlek som hon träffade på High School, i en liten borgerlig vigsel 1930. Alice och Tom fick fem barn, Tommy, Addie, Mickey, Bill, och Marie, flera barnbarn och barnbarnsbarn.

I det första avsnittet höll Alice på att hjälpa sin dotter Marie att planera hennes bröllop med fästmannen Tony, vad Alice inte visste var att barnbarnet Julie Olson hade blivit arresterad efter att ha stuligt några pälsar, Tom tyckte det var bäst att inte oroa Alice.

Alice & Tom

1977 blev Alice diagnostiserad med cancer av Dr Walter Griffin. Alice son Bill (läkare precis som sin far) upptäckte dock att det var en feldiagnos som orsakats av att Dr Griffin varit för snabb vilket berodde på att han mist sin fru i cancer.

Under "sjukdomstiden" prövades Alice gudstro väldigt och alla var chockade över att en så god kristen kvinna kunde drabbas av cancer.

1983 höll Alice på att bli dödad av en robot, som hade blivit mixtrad på av en man som arbetade för Stefano Di Mera, på Salem University Hospital.

Roman Brady var anklagad för Salem Slush morden. Alice vistte att han var oskyldig och tilsammans med Bo hjälpte hon honom att fly. Abraham Carver arresterade henne men hon släpptes senare.

1984 skulle Alice dotterdotter gifta sig med Larry Welsh vilket Alice inte gillade eftersom hon visste att Hopes hjärta tillhörde Bo, men ingenting hon sa hjälpte så Alice och Bo kidnappade Hope så att Bo kunde berätta om sina känslor.

1990 upptäckte Alice att hon och Tom inte var lagligt gifta viket Tom hade vetat hela tiden. Tom friade igen och han och Alice gifte sig kort därefter.

Alice & Tom

Alice och Tom hade varit tillsammans i över 60 år när han dog av en hjärtattack.

Alice är en mycket varm, lojal och kärleksfull person som alltid ställer upp för sin familj och sina vänner samt övriga som är i behov av hjälp.

När barn och barnbarn flyttat ut blev hon ansvarig för volontärerna på sjukhuset.

Hon är även känd för sina bakkunskaper, hennes munkar är legendariska.

Hon startade även en tradition som innebär högläsning ur Bibeln för barnen på sjukhuset på julafton.

 

Frances Reid är fortfarande med i serien i sin roll som Alice Horton men inte mer än några få gånger om året på grund av sin stigande ålder och vacklande hälsa.

Tack Jason för tillstånd att använda bilderna!
Thanks Jason for permision to use the pictures!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-09-20 23:06 #1 av: Sandra-B

Jag tycker att Alice verkar vara en underbar person, hon är verkligen mån om sin familj, eller ja, egentligen alla som kommer i hennes väg.

Kommer verkligen sakna henne den dagen hon inte kommer vara med längreGråter

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-11-02 01:21 #2 av: anebit

Hi hi hi jag var in på Yoy Tube och kollade när Bo kidnappade Hope i kyrkan innan hon hann gifta sig med Larry (som tur var).  Jag så hur Alice myste när hon satt i kyrkan och Larry trodde att det var Hope bakom brudslöjan....

Anmäl
2008-11-02 17:36 #3 av: Sandra-B

Ja, det är ett roligt filmklipp, borde kanske lägga upp en länk till det här *hmm*:-P

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-11-02 17:40 #4 av: anebit

Ja gör det!   Det är verkligen ett roligt klipp        FörvånadSkrattande

Anmäl
2008-11-13 11:58 #5 av: cora

Intressant.

Anmäl
2008-11-13 16:39 #6 av: anebit

Alice är en riktig krutgumma.

Men nu är hon så gammal att hon inte är med så mycket.  Inte ens i  avsnitten som går i Sverige som ligger  4 år efter USA.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.