05. Familjerna

Hope Brady (född Williams)

2008-11-12 14:39 #0 av: anebit

En skenande bil dödade Hopes mamma, Addie Horton Williams, när hon knuffade undan Hopes barnvagn och räddade hennes liv.

Hennes pappa, Doug och halvsyster Julie, som blev hennes styvmamma när Julie gifte sig med Doug, uppfostrade Hope. Som tonåring gick Hope på internatskola. När hon kom tillbaks till Salem 1984 var hon en trotsig och äventyrslysten tonåring. Där mötte hon Bo Brady och de förälskade sig i varandra, men deras liv tillsammans har varit stormigt.

 

 hope bo meet.gif

 

Dagen då Hope fyllde 18 år ertappade pappa Doug henne när hon skulle älska med Bo, och fick en hjärtattack.

 

 kahope18bday.gif

 

Doug ville att Hope skulle gifta sig med Larry Welch en politiker med höga ambitioner och utan samvete. Han manipulerade Hope så hon valde att gifta sig med honom för att skydda Bo från att råka illa ut. Vid sitt första bröllop med Larry, stormade Bo kyrkan och kidnappade Hope.

 

Hope_Larry_wed.jpg

Larry och Hope

 

Så småningom, tvingades Hope att gifta sig med Larry men använde en falsk graviditet för att undvika att äktenskapet fullbordades. Hope lyckades till slut ta sig ur sitt äktenskap med Larry Welch när han fick kännedom om hennes bedrägeri, och återförenas med Bo.

 

 kahope5kissingbooth.gif

 

Bo och Hope blev en riktig brottsbekämpar duo.  Året därpå jobbade paret åt spionorganisationen ISA och fick i uppdrag att jaga rätt på brottslingen "Draken" som rånade kungligheter. Som belöning för att de fångade honom, betalade ISA deras bröllop och alla deras vänner och familj flögs till England för att delta i ceremonin som var lika fint som ett kungabröllop.

 

Hope och Bos vigsell.jpg


1987, efter många brottsbekämpande äventyr, föddes deras son Shawn -Douglas och  Bo och Hope bestämde sig för att segla jorden runt tillsamman med sin son. De köpte en båt som Bo döpte till Fancy Face.

 

 babyshawn6.gif

 

Flera år senare blev både Bo och Hope inblandade i Ernesto Toscanos skumma verksamheter. Både Ernesto och Hope hamnade i en massiv explosion  och hon dödsförklarades.

Men hon återvänder till Salem (med minnesförlust) 1994 som "Gina". Vid det här laget var Bo redan förlovad med Billie. Men när Bo accepterade att den här kvinnan som kallade sig för Gina egentligen var hans älskade Hope, var Billie ödmjuk nog att lämna stan för att låta dem återförenas. Hope blev senare dödförklarad efter en lavinolycka. När Bo räddade hennes liv såg de fram emot att bygga upp ett nytt liv tillsammans

 

 artiklebild.jpg

 

Att jobba tillsammans på polisstationen visade sig bli en prövning för Bo och Hope. När Hope blev avstängd från polisen, började hon arbeta som fotomodell åt Titan och parades ihop med stilige Franco Kelly. Billies återkomst till Salem orsakade ännu mer problem mellan paret, och slutligen började Hope sällskapa med Franco.

Bo och Billie blev alltmer involverade med varandra när de parades ihop för att avslöja en knarkliga. Bo och Billie tvingades att gifta sig med varandra i Rom för att deras täckmantel skulle verka trovärdig. När en hämndlysten knarklangare tvingade på Billie heroin, hjälpte Bo henne igenom de svåra abstinensbesvären. Senare upptäckte Billie att hon var gravid med Bos barn.

 

 Bo och billie.jpg

Bo och Billie

 

Senare hemma i Salem försökte Bo hjälpa Hope att hitta information om de bortglömda åren då hon hölls fången av Stefano. Ledtrådarna ledde dem till New Orleans, och en svartsjuk Billie följde efter dem. En ödesdiger natt i träskområdet, födde Billie ett dödfött barn som hon döpte till Georgia. Eftersom hon inte kunde acceptera sin förlust, berättade inte Billie för någon att hennes barn hade dött. Efter ett gräl med Hope i Salem, förlorade Billie kontrollen över sin bil och hamnade i en bilolycka. Hon ljög och hävdade att barnet hade omkommit i olyckan och skyllde alltihop på Hope. Det här infekterade Bo och Hopes relation, som båda två kände sig ansvariga för gravida Billie. Men när sanningen om Billies missfall i träskområdet kom upp till ytan, återförenades Bo och Hope igen.

 

bo.jpg


Deras lycka blev dock kortlivad, när Hopes förflutna började spöka igen. Naturligtvis var Stefano inblandad. Hope reste till Lugano i Schweiz tillsammans med John Black, där hon upptäckte att en rik gammal kvinna, Lili Faversham, kände igen henne som prinsessan Gina Von Amberg. Hope fick senare veta att den riktiga prinsessan Gina hade dött, men att Hope var identiskt lik henne till utseendet. Likheterna var så övertygande att Stefano hade "förvandlat" henne till prinsessan Gina genom hjärntvättning under hennes förlorade år. Prinsessan Gina hade en dotter, Greta, som Bo hittade i träskområdet och tog hem till Salem. Det visade sig snart att kvinnan som var med om explosionen 1990 egentligen var Greta, och inte Hope. Greta var förvånad över hur mycket Hope påminde om hennes mamma.

 

 081009_4.jpg

 

Bo blev chockad när han åter friade till Hope och fick en örfil till svar! Föga anade han att Stefano hade återaktiverat ett mikrochip i Hopes hjärna som fått henne att återgå till sin prinsessan Gina-personlighet. I Europa var Gina (och senare Hope som gestaltade Gina) en förstklassig konsttjuv som samarbetade med Stefano. Lili Favershams kollektion av tavlor var en av hennes erövringar. Prinsessan Ginas kompanjon var Stefanos marionett, John Black. Men inte ens Stefano hade en aning om att prinsessan Gina såg John som mycket mer än bara en kompanjon. Hope, som nu var förvandlad till Gina, var inte det minsta intresserad av Bo Brady. Hon bar på alla prinsessan Ginas minnen, och ville återförenas med sitt livs kärlek - John Black!

 

 en ung John.jpg

 

Gina lyckades nästan få tillbaka John Black, och gick så långt som att kidnappa honom på hans smekmånad. Som straff blev Hope (som Gina) deporterad till Paris av Stefano. Samtidigt anlände den riktiga Gina till Salem, och fortsatte att tråna efter John. När hon insåg att hon inte kunde få honom, siktade hon in sig på Bo istället och började planera ett bröllop.

Hemma i Salem kände Shawn på sig att något var konstigt med hans mamma, men Bo var så förblindad av kärlek att han inte kunde genomskåda bedragerskan. Paret gifte sig, och kort därefter försökte "Hope" döda Shawn och Marlena, men blev själv skjuten istället. När kroppen skulle kremeras, upptäckte Lili ett ärr på kroppen som bevisade att hon var Gina och inte Hope.

Sanningen kom fram och Bo flög till Frankrike och lyckades rädda den riktiga Hope, som nu hade upptäckt att hon var gravid.

 

 081023_4.jpg

 

Bo och den riktiga Hope försökte återanpassa sig till sitt liv som gifta med deras nya baby, trots att Bo visste att han inte var pappan. De visste inte att Stefano hade iscensatt en avancerat komplott och bytt ut de nyfödda barnen. Hope fick fel baby, medan Lexie adopterade hennes riktiga baby. Hope våndades med dåligt samvete eftersom hennes baby, JT led av alkoholrelaterade skador. Julafton detta året gifte sig Bo och Hope igen inför familj och vänner i en perfekt bröllopsceremoni

 

 bröllop 2.jpg

 

Hope fick kämpa genom en jobbig period när JT. blev kidnappad av sin biologiska pappa, Glen, och när han senare vann vårdnaden om barnet.

 

Sista dagen med JT.jpg

sista bilden med JT innan han flyttade

 

Men Hope vann vårdnadstvisten mot Lexie om sin riktiga son, Zach, och upptäckte att Bo var hans pappa, och inte John som hon tidigare hade misstänkt. Äntligen såg det ut som att Bo och Hope kunde leva lyckliga med sin familj

-Zack brady.jpg

Zack Brady

 

 Tack  http://www.days.nu/  för  foton

 

 

 

 

Anmäl
2008-11-12 22:51 #1 av: Sandra-B

Bra artikel!Skrattande

Kul att få läsa en utan att behöv skriva självTungan ute

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-11-13 00:51 #2 av: Maliceangel

Intressant läsning!

Anmäl
2008-11-13 12:04 #3 av: cora

Tack för en underbar artikel om Hope som är en av mina favoriter i våra bästa år

Anmäl
2008-11-13 12:47 #4 av: anebit

Jag har också alltid varit förtjust i Hope.

Anmäl
2008-11-17 09:03 #5 av: ulletroll

eftersom jag missat mycke genom åren är det trevligt att få en helhet 

Anmäl
2008-11-17 11:24 #6 av: anebit

Kul att du du tycker det är trevligt att läsa om karaktärerna.    Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.