05. Familjerna

Douglas ”Doug” Williams

2008-12-02 02:58 #0 av: Sandra-B

Douglas Williams, eller Brent Douglas som är hans riktiga namn, är en fiktiv karaktär i såpan Days of Our Lives eller Våra Bästa År som den heter i Sverige. Doug har varit bedragare, ägare av ett kafé, sångare och Salems borgmästare. Han har även varit gift flera gånger. Här kommer en sammanfattning av Dougs liv.

Douglas
DOUGLAS "DOUG" WILLIAMS

När Doug avtjänade sitt straff för ekonomisk brottslighet delade han cell med Bill Horton som satt inne för dråp och fick reda på allt om Salem genom sina samtal med Bill. Han fick även veta mycket om Susan Martin som fått ärva en förmögenhet efter sin make David Martin.

Susan Martin, Douglas
DOUG, SUSAN MARTIN OCH JULIE OLSON

När Doug blev fri från fängelset försökte han förföra Susan men hon föll inte för honom men såg honom som ett sätt att komma mellan Scott Banning och Julie Olson och erbjöd honom pengar för att förföra Julie vilket han accepterade. Susan insåg så småningom att det var fel och bröt avtalet men då var det redan för sent.

Doug arbetade som sångare på en klubb i Salem i slutet av 1970-talet och han hade blivit förälskad i Julie och han sa att han skulle gifta sig med henne bara hon lämnade Scott.

Adelaide "Addie" Olson, Tom och Alice Hortons äldsta dotter, upptäckte 1972 att Doug egentligen hette Brent Douglas och var föräldrar lös. När han var 14 rymde han från ett barnhem och bedragit folk för att överleva. Addie och Doug blev mycket goda vänner men det var inte nog för Addie som ville vara mer än bara vänner.

Doug planerade att resa iväg med Julie i juni 1972 men de hade ett hemskt gräl samma kväll som de skulle åka som handlade om huruvida de skulle ta med sig David, Julies son, eller ej vilket slutade med att Julie lämnade Doug.

Doug åkte hem till Addie som friade och Doug accepterade och de gifte sig strax därefter.

Addie & Doug
DOUG & ADDIE

Addie köpte klubben som Doug jobbade på, döpte om den till Doug's Place och gav åt sin make i bröllopsgåva.

Addie älskade Doug av hela sitt hjärta och med tiden kom Doug att älska henne väldigt mycket även om han fortfarande även älskade hennes dotter, Julie.

Den 24 december 1974 vaknade Addie upp ur koman hon legat i under en ganska lång tid, på grund av sin leukemi, och födde sin och Dougs dotter som fick namnet Hope Williams.

Addie trodde inte att hon skulle klara sig och fick Julie att lova att ta väl hand om sin lillasyster och styvpappa.

Mot alla odds blev Addie bättre men strax därefter omkom hon i en olycka när hon var ute och gick med Hope.

 

Adelaide
ADELAIDE HORTON

En lastbil kom emot dem och Addie puttade undan sin dotters vagn men blev själv överkörd och dog.

Doug var sjuk av sorg och ingen verkade kunna nå honom och på grund av det bodde Hope hos sina morföräldrar.

Nästkommande år beslutade Doug att han var mogen att ta hand om sin dotter själv och anlitade då en barnflicka vid namn Rebecca North. Han var även fast besluten att ge sin dotter ett syskon och kontaktade en läkare som lovade att hitta en surrogatmamma och det blev Rebecca, Hopes barnflicka.

Doug och Julie förlovade sig 1976, strax efter att Julie och hennes make Bob Andersson hade skilt sig.

Doug kontaktade åter läkaren, denna gång för att säga att han inte längre var intresserad av surrogatbarnet eftersom han hoppades på att han och Julie skulle få barn.

Rebecca födde en son som hon behöll och även pengarna hon fått av Doug för jobbet.

Julie och Doug var precis på väg att gifta sig när Dougs fru Kim Douglas dök upp och hävdade att deras skilsmässa aldrig blivit godkänd. Kim försökte vinna tillbaka Dougs hjärta men efter att ha försökt i många månader utan framgång avslöjade hon att de varit lagligt skilda under många år.

Julie och Doug gifte sig samma år.

Julie Williams Olson. En fiktiv karaktär i Daysof
EN UNG JULIE OLSON

Doug blev av med serveringstillstndet på Doug's Place 1977 och snart även klubben. Julie köpte tillbaka klubben och förvandlade den till Doug's Coffee House.

Doug behövde lämna Salem samma år för att ta hand om ouppklarade affärer och blev oskyldigt arresterad för narkotikabrott. Det var Larry Atwood som hade arrangerat det hela för att han ville ha Julie för sig själv.

Året därpå fick Larry som han ville och han våldtog Julie som blev traumatiserad av händelsen och drog sig undan från allt och alla, inklusive Doug.

Doug visste inte vad som hade hänt utan trodde att det berodde på att han var arresterad för narkotikabrottet och trodde att hon hade övergett honom

Han fick senare ett brev från Jeri Clayton som skrev att Julie och Larry hade en affär och det trodde Doug på.

Julie berättade efter ett tag för Doug om våldtäkten och strax efteråt hittades Larry död och Julie blev åtalad för hans död, dock erkände hans assistent Arlo Roberts mordet och Julie blev frikänd.

Ett år senare, 1979, ände en olycka på Maggies gård och Julie blev allvarligt brännskadad och hon trodde inte att Doug kunde älska henne längre på grund av det och begärde skilsmässa och flyttade till Mexiko.

Julie Williams
EN ÄLDRE JULIE NU MED EFTERNMANET WILLIAMS

Senare det året dog Dougs halvbror Bryan Carmichael och Doug fick ärva en hel del pengar efter honom.

Lee Dumonde kom till Salem för att försöka lägga vantarna på arvet och Doug gifte sig med henne den 5 november det året eftersom han trodde att Julie inte ville veta av honom längre.

1980 tvingades Doug's Coffee House slå igen och han insåg även att äktenskapet med Lee var ett fruktansvärt misstag och ville skilja sig för att gifta om sig med Julie vilket gjorde Lee vansinnig och det slutade med att hon försökte få Julie dödad. Mordförsöket misslyckades men Lee kom upp med en ny plan, om hon försökte begå självmord kunde Doug ju inte lämna henne. Sagt och gjort, hon skulle fejka ett självmord genom att överdosera medicin men det gick väldigt galet när hon råkade mixa fel mediciner och hon fick en stroke vilket slutade med att hon blev delvis förlamad.

Helt misslykcat blev det dock inte för henne eftersom Doug sa till Julie att han inte kunde lämna Lee när hon var förlamad. Efter en tid släppte förlamningen men Lee fortsatte fejka den vilket fungerade ett tag men hon avslöjades snart vilket slutade med at thon och Doug skildes 1981 och Doug gifte sig omedelbart med Julie.

Lee var dock fortfarande mycket arg och fick Hope att vända sig mot sin far och syster/styvmamma och hon vägrade bo med dem och flyttade hem till Tom och Alice,

Doug kom på Hope och Bo Brady när de älskade med varandra 1984 (ja, tiden går fort, Hope var äldre än tio år)  och han fick en hjärtinfarkt. På sjukhuset sa han till Hope att hålla sig borta från Bo vilket hon också gjorde.

Kristian Alfonso/ Hope Williams Brady
HOPE BRADY

Några år senare, 1986 för att vara exakt skilde Julie och Doug sig igen och Doug var väldigt sällan i Salem.

En gång när både Julie och Doug var borta från Salem träffades de och gifte sig ytterligare en gång. Den här gången varade det länge och de båda var väldigt lyckliga tillsammans.

De återvände inte till Salem förrän Jack "mördades" av The Salem Stalker 2004 (2008 för oss i Sverige) för att vara där för Jennifer.

Doug blev själv ett offer för mördaren eftersom Marlena fått veta att han kunde identifiera henne.

Precis som de andra offerna fördes Doug till Melaswen, New Salem dit Hope så småningom kom vilket gjorde Doug både glad och ledsen. Doug var en av invånarna på ön som lyckades ta sig därifrån och han återförenades med sin Julie.

Tack Jason för tillstånd att använda bilderna!
Thanks Jason for permision to use the pictures!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-12-02 03:20 #1 av: Sandra-B

Varsågoda, en ny artikel, denna gång om Hopes pappa Douglas "Doug" Williams.

Hoppas ni får en trevlig läsning!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-12-02 04:49 #2 av: torgerd

Slår mig alltid när man läser en sammanfattning hur totalt galen den här serien egentligen är.

Tänker inte lika mycket när man ser på den eftersom då rör sig tiden inte speciellt snabbt frammåt.

Anmäl
2008-12-02 11:33 #3 av: anebit

Tack för en intressant artikel igen.  Håller med #2 att serien är totalt galen  Skrattande  men väldigt beroendeframkallande.

Det har hänt  otroligt mycket när man läser om hela Dougs liv men som sagt var så går det inte så fort på TV varje dag.

Anmäl
2008-12-02 19:27 #4 av: Sandra-B

Ja, de råkar ut för än det ena än det andra.

Kan ju tillägga att jag inte tagit med allt som har hänt heller, bir för mycket...

Men jag kan bara hålla med, att gifta sig med samma person tre gånger exempelvis och till råga på allt sin styvdotter... *hmm*

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.