05. Familjerna

Jennifer Deveraux

2009-05-14 00:21 #0 av: anebit

Under en snöstorm den 11 september 1976 föddes en liten flicka på en bondgård, och fick namnet Jennifer Rose Horton. Hennes föräldrar är Laura Spencer och Bill Horton. Hon har två bröder, Mike Horton och halvbrodern Lucas Roberts. Här kommer en berättelse om Jennifers minst sagt stormiga liv.

Jennifer som liten.jpg

En liten Jennifer

Hennes mamma Laura led av psykiska besvär och 1979 försämrades hennes tillstånd, så att hon utsatte lilla Jennifer för stor fara genom att sätta henne alldeles ensam på en buss.  När Laura lades in på ett vårdhem tog farföräldrarna Alice och Tom Horton hand om Jennifer.

Jennifer3.jpg

Tonårs- Jennifer

Hennes tonårstid var en kaotisk och jobbig period och hon höll på att bli mördad av en våldtäktsman  men blev räddad av sin bror Dr Mike Horton. Hon var en notorisk lögnare och använde bl.a. Hopes identitet för att få jobb på ett fängelse.

missyreeves2001L.jpg

Så småningom började hon studera på journalisthögskolan och senare fick hon praktik på tidningen Salem Spectator, där träffade hon Jack Deveraux.  Ingen hade fått hennes hjärta att klappa så hårt som Jack även om det funnits andra män tidigare i hennes liv som Frankie Brady, och Emilio Ramirez som hon då var förlovad med. Trots att vänner och familj varnade henne för skurkaktige Jack så gifter Jennifer sig med honom.

Jack_Jenn_wed.jpg

1:a bröllopet för Jack och Jennifer

Men innan hon gifte sig med Jack hann hon gifta sig med Lawrence Alamain. Efter bröllopet våldtar han henne och äktenskapet annulleras, Lawrence tvingas erkänna och hamnar i fängelse.

Familjen Deveraux inleder ett stormigt förhållande och dottern Abigail (Abby) föds den 19 oktober 1992.  När Abby  får diagnosen Aplastisk Anemi lämnar Jack sin familj pga. skuldkänslor, då det visar sig att han var ansvarig för Abbys sjukdom genom att han tillåtit dumpning av giftigt avfall.

meghan_michaelnelson_abigaildeveraux.JPG

En liten Abby som numera är 17 år gammal.

Jennifer börjar dejta charmige och stilige Peter Blake (Stefano DiMeras adoptivson)  efter att Jack lämnat Salem. Peter lovar att ta hand om henne och Abby och dom gifter sig, vilket hon snart får ångra, eftersom Peter håller på med narkotika-affärer.

jasonbrooks_peterblake.jpg

Peter Blake

Ett år senare när Peter och Jennifer separerat kidnappar Peter henne och Abby men Jack kommer till undsättning när Peter står med en spruta färdig att droga Jennifer och föra henne och Abby ut ur landet. Jack skjuter Peter och det ser ut som om han är "död".

melissa-reeves.jpg

Jack hamnar i fängelse men flyr med Jennifer och Abby. De börjar jobba på en cirkus och när dom får höra att Peter lever och Jack blir frikänd, så flyttar dom till Afrika där Jennifers far Bill Horton jobbar. Men de har problem med  förhållandet även där och Jennifer blir förtjust i en ung man vid namn Colin Murphy (brorson till Shawn Brady d.ä.) vilket Jennifer inte känner till.

content_image22.jpg

Colin Murphy

När Colin rest hem till Irland så följer Jennifer efter men där uppträdde Colin helt annorlunda och Jennifer inser att hon förhastade sig. Istället får hon rädda Bo som är där på hemligt uppdrag och efter en strapatsrik sjöresa återkommer dom till Salem.

Jack köper ett hus där Abby kan få bo med båda sina föräldrar, Jennifer går motvilligt med på det för Abbys skull men de lever sina egna liv.

Jennifer försöker ha ett förhållande med Brandon och Jack med Greta von Amburg,  men de inser så småningom båda två att dom hör ihop.

jack o jenni.jpg

Under en förskräcklig orkan som rasade i Salem, hamnar Jennifer med halva bilen  hängande utanför en trasig bro. Jack som är ute och letar efter henne räddar henne under stor dramatik.

Jennifer har varit chefredaktör på tidningen ett tag men sen startade hon och Jack en talkshow  "i huset" som sänds live från deras vardagsrum.  De gifter om sig i en ceremoni som sänds live i TV.  Abigail är överförtjust och är med och planera bröllopet som hon har drömt om så länge.

Brunäbb 1.jpg

Men deras lycka blir kortvarig då Salem Stalker slår till mot innevånarna i Salem. Jack blir ett av offren då han blir nerslagen i en gränd.  På lasarettet konstateras att Jack är hjärndöd och Jennifer måste ta det svåra beslutet att stänga av Jacks respirator. Vilket Abby inte kan förlåta sin mamma. Hon anklagar henne för Jacks död.

19.jpg

Abby anklagar Jennifer för Jacks död.

Samtidigt inser Jennifer att hon är gravid. Efter att Lexie undersökt henne råder hon Jennifer att göra abort eftersom barnet kan få allvarliga psykiska och fysiska missbildningar. Men hon vill ha denna bit av Jack kvar och väljer att behålla barnet.

Aby är upprörd över att hennes mamma är i Patricks famn.jpg

Varken Abby eller Chelsia gillar vad dom ser.

Samtidigt kommer Patrick Lockhart tillbaks till Salem och får hyra gästrummet uppe på garaget hos Jennifer. Han blir ett stort stöd för henne vilket inte Abby gillar. Jennifer börjar få kryptiska meddelande på datorn från "Jack" och blir övertygad om att hennes man fortfarande lever.

Lever Jack.jpg

Lever Jack?

Jennifer har problem med att lita på piloten.jpg

Jennifer har problem med att lita på piloten

Så småningom blir hon upplockad av ett litet flygplan som ska ta henne till "Jack".  Planet kraschar och Jennifer befinner sig ensam och höggravid i djungeln på en ö.

Jennifer har kraschat i djungeln.jpg

Patrick stjäl ett plan och kommer Jennifer till undsättning. Under strapatslika förhållande föder Jennifer sin son i en grotta i djungeln med Patricks hjälp efter att de tagit sig upp från en klippvägg som dom klamrat sig  fast vid.

Patrick säger till Jennifer att knipa igen.jpg

"Knip igen, du klarar det"   säger Patrick, där dom klamrar sig fast på klippväggen.

Jennifer föder.jpg

Krystvärkar i en grotta i djungeln.

Det blir ett kärleksfullt möte på ön när Jennifer äntligen träffar Jack och alla andra som dom trodde var döda. DiMera har verkligen överträffat sig själv med denna fejk-mass-död.

Jennifer och Jack åteförenade på ön.jpg

Återförening i huset på den gömda ön.

När så alla lyckas fly från ön så går vågorna höga och Jennifer blir räddad men Jack med flera är återigen borta, "drunknade", "döda".

Jack kommer alltid att leva i ditt hjärta.jpg

Jack kommer alltid att leva i ditt hjärta säger farmor Alice.

När  Jennifer nästan gett hoppet så kommer Jack hem igen till Salem efter att varit fången på ett slott i Europa av DiMera.   Lyckan är fullständig, familjen är samlad igen.

Jacks återkomst.jpg

Familjen Deveraux lyckliga tillsammans igen.

Tack för fotona  http://www.days.nu/

 

Anmäl
2009-05-14 16:14 #1 av: Sandra-B

Trevlig artikel!:-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.