05. Familjerna

Våra Bästa År genom tiderna del I (1960-talet)

2009-07-16 03:40 #0 av: Sandra-B

Första avsnittet av Days of Our Lives sändes redan 1965 och det har hunnit hända en hel del genom tiderna. I den här artikelserien tänkte jag berätta lite om de största händelserna i seriens historia, från början på 1960-talet till nutid på 2000-talet. Vill du följa med på resan? Nu åker vi!

1960-talet

aliceandtom.JPG
Tom & Alice

 

Familjen Horton

hortons1965b.jpg
En del av familjen Horton på 1960-talet

tomhorton.jpgalicehorton.jpgmickeyhorton1965.jpg
Dr Tom Horton           Mrs Alice Horton                Mickey Horton

Från början kretsade serien kring familjen Horton som bestod av Dr Thomas "Tom" Horton och hans hustru Alice samt deras fem barn, tvillingarna Thomas "Tommy" Junior & Adelaide "Addie", Michael "Mickey", William "Bill" samt minstingen Marie.

Tommy hade antagits blivit dödad i Koreakriget 1953 (han var gift med Kitty och tillsammans hade de dottern Sandy), Mickey var advokat och Bill läkare precis som pappa Tom.
Addie var gift med Ben Olsen och tillsammans hade de två barn, tonåringarna Julie och Steven.
I och med att Addie gift sig med Ben hade hon även fått pengar och status vilket gjorde att hon tenderade att se ner på sina syskon, speciellt på sin syster som var förlovad med en man vid namn Tony Merrit.

billhorton1965.JPGmariehorton1965.jpgtonymerrit1965.jpg
Bill Horton        Marie Horton          Tony Merrit

Problemen började dock snart att drabba familjen Horton.
Tony fick veta att han hade en obotlig sjukdom och bröt förlovningen med Marie som på grund av det försökte begå självmord. Tom tvingades att rädda sin yngsta dotters liv men tyvärr dog en annan av hans patienter istället på grund av det vilket resulterade i att Tom blev anmäld för felbehandling. Marie erkände så småningom att hennes far hade valt att rädda hennes liv när en annan av hans patienter var i större behov av hans vård. Tom blev frikänd.

1968 kom Tommy tillbaka till Salem, han led av minnesförlust och visste inte vem han var. Han hade även förändrats en hel del under de 15 år han var försvunnen så ingen i hans familj kände heller igen honom i början och han inledde ett förhållande med sin lillasyster Marie.

 

David, Julie och Susan

julieolsen.jpg
Julie Olsen

Addie och Bens dotter Julie kände sig alltid försummad av sina föräldrar och i det första avsnittet stjäler Julie en päls i en butik och ser avsiktligt till att bli gripen i ett desperat försök att få sina föräldrars uppmärksamhet. När Addie, Ben och Steven flyttar till Paris i början av 1966 och lämnar Julie kvar hos hennes morföräldrar känner hon sig ännu mer övergiven.
Julie började träffa David Martin som även träffade Julies bästa vän Susan som han råkade göra gravid. David valde att gifta sig med Susan för att barnet inte skulle bli utomäktenskapligt men planerade att skilja sig från Susan så fort barnet hade blivit fött och gifta sig med Julie.
Efter att barnet hade blivit fött dog det dock medan David hade hand om honom vilket Susan klandrade David för vilket slutade med att Susan sköt David till döds. Susan frikändes dock tack vare sin advokat, Mickey, och sin psykiatriker, Laura Spencer. När David sköts till döds var Julie gravid med hans barn och det slutade med att hon lät adoptera bort sin son.

benolsen.jpgaddieolsen.jpgstevenolsen.JPG
Ben Olsoen                    Addie Olsen                Steven Olsen

 

Bill, Laura och Mickey

Två intriger som skulle bli seriens främsta händelser under flera år tog sin början med Susans rättegång. Den första var såklart rivaliteten mellan Julie och Susan, den andra handlade om striden som Mickey och Bill hade över Laura (den är fortfarande ihågkommen bland fansen idag). Bill och Laura hade varit förlovade men när Bill fick reda på att han hade tuberkulos lämnade han Salem vilket gjorde Laura förkrossad. Laura samlade sig dock snart och bestämde sig för att gå vidare och i samband med Susans rättegång kom Laura och Mickey varandra nära vilket slutade med att de två gifte sig. Vid den tidpunkten hade Bill återvänt till Salem och blev chockerad över att upptäcka att hans bror hade gift sig med kvinnan som han fortfarande älskade. En natt 1968 kom Bill, som du var full, hem till Laura och våldtog henne Inte så långt efter våldtäkten upptäckte Laura att hon var gravid vilket gjorde Tom förskräckt eftersom han visste om att Mickey var steril och att Laura därför måste ha varit med en annan man. Tom konfronterade Laura som berättade för sin svärfar vad som hade hänt och när Tom fick reda på det höll han med Laura att Mickey aldrig skulle få reda på vad som hänt.
Laura födde sin son som fick namnet Michael "Mike" William Horton.

billlauramickey.jpg
Bill Horton, Laura Spencer & Mickey Horton

 

Informationen är hämtad från Engelska Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Days_of_our_Lives_storylines

Tack till Jason för tillåtelse att använda bilderna!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-07-16 04:32 #1 av: Sandra-B

´Förste delen (av preliminärt fem) i den nya artikelserien är klar!

Jag hoppas att den kommer bli uppskattad.

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-07-16 09:04 #2 av: Cajza

Så trevligt att kolla in hur det var då. Ser framemot fortsättningen // Karin

Karin
Medarbetare på Days of Our Lives
Uppfödare av perser & exotic - S*Kattakombens

Anmäl
2009-07-16 10:54 #3 av: anebit

Underbart Sandra att få läsa om de första åren!

Ser fram emot de följande artiklarna.

 

 

Anmäl
2009-07-16 23:59 #4 av: HannaT

Jättekul artikel. Skrattande

Hanna Törmälä, sajtvärd för hästhoppning.iFokus.
Läs gärna min blogg: tormala.devote.se.

Anmäl
2009-07-17 00:01 #5 av: Sandra-B

#2

Tack:-)
Kul att höra att det uppskattas.

#3

Visst är det:-)

#4

Verkligen:-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-10-15 11:03 #6 av: tinnas

hej! tack, det var kul o höra lite om början. jag brukar kolla på detta småmysiga program, ser osså fram emot fortsättningen kramisar.

Anmäl
2009-10-15 11:25 #7 av: Sandra-B

#6

Hej & välkommen hit!

Tack för det:, kul när det uppskattas-)
Håller faktiskt på med del två men eftersom jag precis tagit över värdsapet inne på marsvin.iFokus så har jag tyvärr inte tid att sitta och skriva rtiklar för tillfället, måste lägga det mesta av min tid där inne nu, men den är på G iaf:-P

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-10-18 23:32 #8 av: cordenia

jättekul att få läsa då man själv inte har sett de avsnitten.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.