05. Familjerna

Våra Bästa År genom tiderna del II (1970-talet)

2009-11-13 02:18 #0 av: Sandra-B

Nu är det dags att fortsätta vår resa med Days of Our Lives och nu är det 1970-talet vi siktar in oss på. Är du redo så kör vi nu!

1970-talet

Days firar 14-års jubileum 1979
Days firar 14-års jubileum 1979

 

Mike Hortons faderskap, Marty Hansen & Maggie Simmons

mickey_then.jpg
Mickey/Marty

Den här händelsen började i slutet av 1960-talet då Bill Horton våldtog sin svägerska Laura under en tillfällig sinnesförvirring vilket resulterade i att Laura blev gravid och födde sonen Michael (mer känd som Mike).
Laura försökte att att låtsas som att Mike var Mickeys son men så småningom avslöjades det att Mickey var steril och sanningen om Mikes ursprung blev känt.

maggie_then.jpg
Maggie

Mickey fick en hjärtattack och en stroke vilket resulterade i minnesförlust. Han skrev ut sig själv från sjukhuset och vandrade iväg till en gård. I och med minnesförlusten visste han inte vad han hette men han såg initialerna MH och bestämde sig för att kalla sig för Marty Hansen. På gården träffade han en förlamad flicka vid namn Maggie Simmons.

Doug Williams & Julie Olsen

julie_then.jpg
Julie Olsen

Doug och Julie hade svårt att bli tillsammans eftersom Doug hade gift sig med hennes mamma Adelaide "Addie". Först hade han bara gift sig med Addie för pengarnas skull men sen blev han förälskad i henne. Han var dock fortfarande kär i Julie men eftersom Addie var sjuk i leukemi stärkte det banden mellan dem. Addie födde även deras dotter, Hope, medan hon låg i koma, döende av leukemin. Mirakulöst vaknade Addie upp ur koman men blev påkörd av en lastbil när hon var ute och gick med Hope i en barnvagn. Hon dog omedelbart, men hann putta undan vagnen först.

doug_then.jpg
Doug Williams

Nu, när det borde varit fritt fram för Doug och Julie var hon fast i ett kärlekslöst äktenskap med Bob Anderson som grundade sig på säkerhet.
Nu kom även Dougs före detta fru, Kim, tillbaka och lurade honom tillbaka genom att säga att deras skilsmässa inte gått genom och att de fortfarande var gifta. Det avslöjades dock att så inte alls var fallet och när Doug var med i en bilolycka och hamnade på sjukhus skyndade Julie till hans sida.
Julie ansökte snabbt om skilsmässa från Bob, vilken gick genom mycket fort och inom några veckor var Doug och Julie äntligen ett äkta par.

Marlena Evans

marlena_then.jpg
Marlena

I slutet av 70-talet blev den populära karaktären Dr Marlena Evans (som var huvudförfattaren Pat Falken Smiths favorit) seriens hjältinna och inledde en populär romans med advokaten Don Craig. De gifte sig och fick en som, DJ, som dog av plötslig spädbarnsdöd endast några månader gammal. Don anklagade Marlena för sonens död och äktenskapet slutade snart i skilsmässa.

roman_then.jpg
Roman

Marlena hamnade nu i fokus för "the Salem Strangler", en seriemördare vars oönskade uppmärksamhet resulterade i att Roman Brady flyttade in i Marlenas lägenhet. Marlena och Roman blev förälskade men det verkade som att förälskelsen skulle bli kortvarig då "the Salem Strangler" sågs döda Marlena. Marlenas "död" resulterade i tittarstorm och arga fan kontaktade NBC och författarna avslöjade mycket snabbt att det inte var Marlena utan hennes onda tvillingsyster Samantha som blivit mördad. Marlena och Roman återförenades äntligen och kom att bli seriens huvudsakliga "superpar" under ett bra tag.

Slutet för Laura och Bill

billlauramickey.jpg
Bill, Laura & Mickey

Serien avslutade 70-talet med att skriva ut favoritparet Bill och Laura Horton ur serien genom den kontroversiella handlingen som involverade både psykiskt sjukdom och otrohet genom att Bill var otrogen mot Laura vars psyke var minst sagt ostadigt på grund av de lögner hon tvingats till under de senaste årens försök att dölja Mikes rätta identitet.

Laura började långsamt med stadigt att kollapsa vilket slutade med att Laura tvingade sin lilla dotter Jennifer att sätta sig på en buss helt själv. Efter detta försökte Laura begå självmord genom att hänga sig. Hon placerades på en institution för mentalt sjuka och blev katatonisk medan Bill skamset lämnade Salem. Jennifer blev skickad till en internatskola.

Alla hjärtans dags massakern

Bill och Lauras utträde ur serien var en del i ett skifte I serien som kom att bli känt som Alla Hjärtans Dags Massakern (the Valentine's Day Massacre). Under mer än sex månader, runt alla hjärtans dag, skrevs fjorton karaktärer ut ur serien, förutom Bill och Laura inkluderade det även bland annat Bob Anderson, Brooke Hamilton, Margo Horton och Phyllis Curtis. Detta var en del av den nya huvudförfattarens (Nina Leanmle) försök att "krydda till" serien lite. Nio nya karaktärer skrevs in för att upphäva de andras frånvaro.

Löpsedelbilden

Days firar 12-års jubileum 1977.

 

[Källa: engelskspråkiga wikipedia 2009-10-06]
[Bilder: Jason, thansk for leting us use them!]

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-11-15 19:55 #1 av: anebit

Kul att läsa!

Bra skrivet som vanligt.

Anmäl
2009-11-15 22:26 #2 av: Sandra-B

#1

Tack :-I

Blir snart dags att sätta igång med del tre tror jag :-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.