05. Familjerna

Abigail "Abby" Deveraux

2009-02-11 08:39 #0 av: Sandra-B

Abigail Johanna Deveraux är Jennifer och Jacks förstfödda och deras enda dotter. Abbys uppväxt har inte varit en dans på rosor utan hon har fått uppleva en hel del under sin förhållandevis korta livstid. Här kommer en liten sammanfattning om vad hon varit med om.

Abigail Johanna, dotter till Jennifer och Jack, sondotterdotter till Alice och Tom, föddes den 19 oktober 1992 i USA (vilket borde innebära oktober 1996 i Sverige). Hon är uppkallad efter Alice mamma som också bar namnet Abigail samt efter sin biologiska farmor Josephine. De flesta kallar henne dock för "Abby".

melissareeves_jenniferdeveraux.JPGmatthewashford_jackdeveraux.jpg
Melissa Brennan Reeves spelade Jennifer 1985-1995 (1989-1999), 2000- (2004-)
Matthew Ashford spelade Jack 1987-1993 (1991-1997), 2001-2004 (2004-2008)

I november 2006 (2010) kommer hon att fylla 16, de åldras fot i den är serien för redan i april året därpå, fem månader senare fyller hon år igen, denna gång 17.

meghan_michaelnelson_abigaildeveraux.JPG
Meghan och Michael Nelson spelade Abby 1992-1994 (1994-1996)

Som nyfödd drabbades Abby av Aplastisk Anemi och var i behov av en benmärstransplantation. Jack som egentligen var en passande donator kunde inte donera eftersom han hade Hodgkin's kunde han inte donera. Som tur var visade det sig att Jennifers arbetskamrat och gode vän, Austin Reed matchade och självklart ställde han upp och donerade benmärg.

I samma veva så upptäckte Jack att det var hans fel att Abby blivit sjuk och därför gav han sig av från Salem, utan ett säga något till någon, han lämnade bara ett brev till sin hustru.

jamielynbauer_laurahorton.jpg
Jamie Lyn Bauer som Dr Laura Spencer 1993-2000 (1997-2004), 2003 (2007)

Det dröjde inte så jättelänge innan Jennifer började träffa en man vid Peter Blake, Stefano DiMeras adoptivson, som då var inblandad i narkotikaaffärer. Jennifers mamma, Laura, såg Peter och han manipulerade alla att tro att hon fått ett återfall med sina psykiska problem så hon blev inlagd. Vid det här laget hade Jack återvänt till Salem och spionerade på sin före detta hustru.

stephaniecameron_jenniferdeveraux.JPGjasonbrooks_peterblake.jpg
Stephanie Cameron spelade Jennifer 1995-1998 (1999-2002)
Jason Brroks spelade Peter Blake 1993-1998 (1997-2002)

Jennifer började leta efter en man vid namn Clarke, en man som Laura var förälskad i och hade haft ett förhållande med, det visade sig att den mannen var Jack, tilläggas bör att Jack och Laura aldrig hade träffats tidigare Jack var en enda som trodde på Laura och han försökte få Jennifer att inse att Peter inte var den han utgav sig för att vara. Förtvivlad som Jennifer var efter att ha fått reda på att hennes före detta man och hennes mamma haft en affär så gifte hon sig med Peter, som Abby under hela tiden ett som en fadersfigur eftersom hennes egen pappa inte varit där.

markvalley_jackdeveraux.JPG
1994-1997 (1998-2001) spelades Jack av Mark Valley...

Ungefär ett år senare upptäckte Jennifer att Peter ljugit för henne och hon begärde skilsmässa. Jack upptäckte Peter med en kanyl i handen i Jennifers hus när Peter kom dit för att droga henne och Abby för att föra dem ut landet. Peter blev skjuten och antogs vara död, Jack dömdes till livstids fängelse för mordet på Peter trots att han hävdade självförsvar. Jennifer lovade Jack att hon skulle älska honom varenda dag, resten av sitt liv.

stevewilder_jackdeveraux.jpg
... och mellan 1997-1998 (2001-2002) av Steve Wilder

Så småningom blev Jennifer kidnappad av sin granne som var anlitad av DiMera för att bli vän med henne och sen kunna föra henne och Abby till Peter, planen urartade dock när han insåg att han kunde kidnappa henne och begära pengar för att ge henne till Peter, problemet för Jennifer var att hon antogs ha blivit dödad.

När Jack fick höra det samt att ingen letade efter Jennifer bestämde han sig för att rymma från fängelset och hitta sin käresta, han visste att hon inte var död. Han lyckades och de åkte och hämtade Abby och rymde, Jack var ju fortfarande en dömd brottsling. De gick med i en cirkus och där hann Peter i kapp dem. Dock blev han sjuk så han lyckades inte få Jennifer och Abby med sig.

paigekettner_abigaildeveraux.JPGryannekettner_abigaildeveraux.JPG
Paige och Ryanne Kettner spelade Abby 1994-1998 (1998-2002) samt 2000-2001 (2004-2005)

När Jack hade blivit frikänd bestämde de sig för att flytta till Afrika där Jennifers pappa Bill bor.

I Afrika fick Jennifer och Jack problem och Jennifer tog Abby med sig till Irland, senare återvände alla tre till Salem.

Efter ytterligare några turer så gifte Jennifer och Jack sig äntligen 2003 (2007) och Abby var lyckligare en lycklig, men säg bara den lycka som varar.

megancorletto_abigaildeveraux.JPG
Megan Corletto hade rollen som Abby 2001-2003 (2005-2007)

Jack föll offer för "The Salem Stalker" och när Jennifer beslutade att koppla loss Jack från respiratorn vände Abby sig het emot henne och vände sig till sin farmor och farfar, Jo och Vern.

Ilskan Abby kände mot sin mamma höll i sig till Jennifer upptäckta att hon var gravid, då blev Abby glad igen och vände sig åter till sin mor med kärlek. Problemet med graviditeten var bara att den var oerhört riskfylld, både Jennifer och babyn riskerade att dö och det pratades om abort vilket fick Abby att återigen vända sig mot sin mamma. On ansåg att Jennifer dödat Jack och nu funderade hon på att även döda hans barn. Jennifer kunde dock inte förmå sig till abort utan bestämde sig för att ta risken att genomgå graviditeten vilket hon också gjorde.

När Abby åkte på sommarläger fick Jennifer meddelande som tydde på att Jack fortfarande levde så hon bestämde sig för att åka och leta efter honom, trots att hon inte borde anstränga sig i onödan med tanke på babyn.

Meddelandet stämde i alla fall, Jack levde och det gjorde alla av seriemördarens offer. De fanns på en ö vid namn Melaswen (New Salem) och det var på den ön som lille Jack Patrick Deveraux Junior "J.J" såg dagens ljus för första gången.

jillianclare_abigaildeveraux.jpg
Abby spelad av Jillian Clare 2003-2004 (2007-2008)

Tyvärr slutade sagen på ön inte lyckligt för Jennifer, Jack och lille "J.J" då Jack inte kom med hem från ön.

Väl hemma i Salem, där Abby oroat sig för sina föräldrar, hade hon bott i huset och haft tant Julie (Jennifers kusin) som tittat till henne då och då, visste Jennifer inte hur hon skulle bete sig när hon skulle berätta för sin dotter att hon återigen mist sin far.

Abby kom hem från skolan med en ny bekantskap, Chelsea Benson, som är en person som kommer att betyda förändring på många vis i framtiden. Abby blev väldigt glad när hon fick se sin mamma och även höra att hon fått en lillebror och var helt säker på att jack också var hemma, att han hade gömt sig för att skoja med henne som han brukade göra och Jennifer kom inte för sig tillräckligt fort att berätta för henne och när det äntligen kom fram så rasade Abbys hela värld samman igen och den som fick ta emot vreden var ju självklart hennes mamma.

rachelmelvin_chelseabrady.jpg
Rachel Melvin i rollen som Chelsea Benson 2005- (2008-)

Det händelserika livet med Abby har precis börjat och det kommer hända en del i framtiden där hon är inblandad.

ashleybenson_abigaildeveraux.jpg
Ashley Benson som tog över rollen som Abigail Deveraux 2004 (2008)

 


Tack till Jason för tillstånd att använda bilderna!
Thanks to Jason for permison to use the pictures!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-02-11 09:23 #1 av: Sandra-B

Så här lyder brevet som Jack lämnade efter sig till Jennifer (och Abby) när han försvann när Abby var liten.

Brevet är översatt som det var skrivet (därav är förekomsten av punkter konstig).

"Älskade Jennifer,
jag känner att jag borde säga de orden igen och igen för det är vad du är för mig, min älskade. Du och Abby är det bästa som någonsin hänt mig. Ni är perfekta -ni två- underbara, rara och snälla och det är så du. Du har karaktär, Jennifer och det är något jag aldrig kan säga om mig själv. För du förstår, jag har svikit dig igen det är bara det att den här gången är sveket djupare, den här gången har jag gjort någonting som inte ens du kan förlåta. Jag önskar att där finns något sätt att be om förlåtelse för det här. Jag önskar att det fanns ett lätt sätta att säga det här på. Men det finns det inte, det finns bara sanningen och sanningen är att Abby blev sjuk på grund av mig. Jag är ansvarig för område 5. Jag skonar dig från de blodiga detaljerna men det går tillbaka till kriskdagarna med Harper han ägde ett företag, han lät mig sköta det. Jag visste inte vad jag skrev på och ännu viktigare så brydde jag mig inte vad jag skrev under men jag är den som godkände dumpningen. Victor försökte rensa upp platsen, göra sig av med det giftiga avfallet men det åskådades så jag rörde till alltihop. Jag försökte störta honom när jag gjorde något bra. Typiskt, eller hur? Jack Deveraux får poäng igen, men inte längre, inte längre. Jag vill att du ska vara lycklig Jennifer, med någon som kan ge dig det liv du förtjänar: kärlek, trygghet, lycka, och jag är inte den någon. Det är därför jag lämnar dig Jennifer. När du läser det här kommer jag redan att vara borta Jennifer, jag vet att du är chockad just nu, men när det släpper kommer du att bli upprörd och arg och det är okej, du har all rätt. Men jag känner dig, jag vet hur förlåtande du är, så om du får någon galen idé om att ge mig en anda chans eller komma efter mig gör mig en tjänst, gör det inte. Efter alla besvikelser och hjärtesorger jag har orsakat dig vill jag göra den här sista saken rätt. Jag vill släppa dig fri, Jennifer- dig och Abby. Jag älskar er två så mycket, men jag vet att jag aldrig kan ger er vad ni behöver och förtjänar. Så snälla Jennifer, gör mig denna sista tjänst. Låt det ta slut, låt tiden läka såren, låt livet ta dig dit det vill och när tiden kommer släpp smärtan låt dig själv leva igen, var lycklig igen och det kommer du, det vet du, så fort du släpper mig.

All min kärlek,
Jack"

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2009-02-12 00:55 #2 av: anebit

Tack för ännu en underbar artikel.

Anmäl
2009-02-12 08:59 #3 av: Sandra-B

Tack anebit!:-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.