05. Familjerna

Julie Williams (född Olson)

2008-10-26 03:15 #0 av: Sandra-B

Julie Olson föddes 1950 och är det äldsta barnbarnet till Tom och Alice Horton, dotter till deras äldsta dotter Adelaide och hennes förste make Benjamin. Julie är en fiktiv karaktär i den amerikanska såpan Days of Our Lives (Våra Bästa År).

Julie Williams Olson. En fiktiv karaktär i Daysof
JULIE OLSON

Julie föddes 1950 och är äldsta dotter till Adelaide "Addie" och född i hennes äktenskap med Benjamin "Ben" Olson. Julie har en YNGRE helbror, Steven och en yngre halvsyster på sin mammas sida, Hope.

Benjamin ”Ben” OlsonAdelaide
BENJAMIN "BEN" & ADELAIDE "ADDIE" OLSON

Julie var en rebellisk tonåring som bodde med sina morföräldrar, Tom och Alice Horton, när hennes föräldrar och bror flyttade till Paris.

Alice & Tom
ALICE & TOM HORTON

Julie var förälskad i en man vid namn David Martin och planerade att rymma med honom men Tom övertalade henne att låta bli.

David gifte sig med Julies bästa vän, Susan och Julie började jaga honom med förhoppningen att han skulle lämna Susan och gifta sig med henne i stället. Den drömmen slogs dock i spillror 1967 när Susan dödade David eftersom hon klandrade honom för deras sons död.

Under rättegången visade det sig att Julie var gravid med Davids barn och födde senare en son som hon gav namnet David. Tom övertalade henne att adoptera bort barnet och det gjorde hon.

David adopterades av Scott och Janet Banning som döpte honom till Brad.

Som om ödet la sig i så flyttade de tre till Salem och Janet dog snart.

Susan, Julies före detta bästa vän, började stöta på Scott och blev väldigt förtjust i hans son.

Julie upptäckte dock att lille Brad var hennes bortadopterade son David och hon stämde Scott om vårdnaden och vann. Julie gav David umgängesrätt och 1969 gifte de sig med varandra.

Scott Banning. En fiktiv karaktär i Days of Our L
SCOTT BANNING

Susan, som fortfarande ville åt Scott, kanske för att ge igen för att Julie hade ett förhållande med David Sr, betalade Douglas "Doug" Williams att inleda ett förhållande med Julie för att få henne att vara otrogen mot Scott.

I december 1970 träffades Julie och "Doug" för första gången och de blev snabbt förälskade i varandra.

Julie fortsatte sin affär med "Doug" samtidigt som hon var gift med Scott men 1972 började hon förbereda det juridiska för att skilja sig från Scott.

Julie och "Doug" planerade att fly till Portofino men började bråka samma natt som de skulle ge sig av. Bråket handlade om huruvida Julies son David skulle följa med eller ej vilket slutade med att Julie lämnade "Doug" som i sin tur gifte sig med Julies mamma "Addie" i stället. När Julie fick reda på det stoppade hon skilsmässan och fortsatte vara gift med Scott.

Addie & Doug
DOUGLAS "DOUG" & ADELAIDE "ADDIE" WILLIAMS

1973 dog Scott i en arbetsolycka när han jobbade för Anderson Manufacturing. Ägarna, Phyllis och "Bob" Anderson kände sig skyldiga och gav Julie ett hus som hon och David kunde bo i.

Nästa smäll för Julie kom när hon fick reda på att hennes mamma och "Doug" väntade barn.

Julie förlovade sig med Donald "Don" Craig 1974 men när hon fick reda på att hennes mamma var döende och att det därmed kunde finnas en chans för henne och "Doug" bröt hon förlovningen med "Don".

Donald
DONALD "DON" CRAIG

"Addie" föll i koma och Julie och "Doug" vakade vid hennes sida och den 24 december samma år föddes "Addies" och "Dougs" dotter Hope. "Addie" vaknade mirakulöst upp ur koman och fick Julie att lova att ta hand om sin lillasyster och styvpappa men lika mirakulöst som "Addie" vaknade upp ur koman började hon även tillfriskna. Julie vände sig då till "Bob" Anderson som var nyskild och de gifte sig snart. Phyllis kände sig bedragen av Julie och tänkte döda henne men råkade av misstag istället skjuta sin egen dotter Mary.

Julie var inte lycklig I sitt äktenskap med "Bob" och bestämde sig snart för att lämna honom. Eftersom "Addie" hade blivit påkörd av en lastbil och dött trodde Julie att hon kunde ha en chans hos "Doug". Julie var gravid med "Bobs" barn men det visste "Doug" om och sa till henne att han inte älskade henne och att hon skulle återvända till "Bob" vilket hon inte gjorde.

Hon flyttade istället in i "Dougs" gästrum och började återuppta kontakten med David. Brooke, Davids flickvän, blev oerhörd avundsjuk på deras förhållande och började sprida lögner om att Julies barn inte var "Bobs" utan "Dougs" vilket fick David att känna avsmak för sin mamma och ta avstånd från henne. Efter att ha haft ett gräl med David tog han "Dougs" bil och åkte iväg. Bilen körde aven bro och när ingen kropp hittades antogs David vara död.

David Banning. En fiktiv karaktär i Daysof Our Li
DAVID BANNING

I slutet av 1975 fick Julie veta att David levde och bodde hos Paul Grant och hans familj och fick väldigt bråttom för att åka och träffa honom men snubblade i trappan och fick missfall. Barnet refereras till som Robert Anderson Jr.

Julie och "Bob" skilde sig 1976 och Julie återförenades med "Doug" och de förlovade sig.

Strax därefter dök en kvinna vid namn Kim Douglas upp och hävdade att hon var Brett Douglas ("Dougs" riktiga namn) fru. Efter några månader avslöjade hon dock att det de varit skilda i många år och Julie kunde äntligen gifta sig med sin "Doug".

1977 förlorade "Doug" sitt serveringstillstånd och strax efter även sin klubb. Julie köpte tillbaka den och gjorde om den till Doug's Coffee House men "Doug" tvingades lämna Salem för att ta hand om lite affärer på annat håll.

När "Doug" var borta fick Julie lite problem med personalen och Larry Atwood kom för att hjälpa henne. Larry hade satt fast "Doug" i en knarkhärva för att hålla honom borta från Salem så hans skulle kunna ge sig efter Julie men det visste hon inte om.

1978 lyckades Larry med sin plan och våldtog Julie. Hon blev så traumatiserad av händelsen och drog sig undan från allt och alla. "Doug" kände att Julie hade vänt sin rygg åt honom med tanke på knarkhärvan och när han fick ett brev från Jeri Clayton som sa att Julie hade en affär med Larry trodde han på det. Så småningom berättade Julie vad som hade hänt och strax därpå hittades Larry död. Julie anklagades för hans död och våldtäkten blev allmänt känd men Larrys assistent Arlo Roberts erkände mordet och Julie blev frikänd.

Senare samma år åkte Julie och "Doug" till Paris där de träffade hennes bror Steven som de tog med tillbaka till Salem. Steven fick ett jobb på Doug's Coffee House och senare i henens antikaffär men han lurade och stal från sin syster på båda ställena.

Steven Olson
STEVEN OLSON

Julie blev svårt brännskadad 1979 när Maggies ugn exploderade i hennes ansikte. Julie var säker på att "Doug" inte längre ville ha henne eftersom hon inte längre var vacker och när en plastikoperation misslyckades åkte hon till Mexico och begärde skilsmässa bakom ryggen på "Doug". Hon började träffa sin doktor, Jordan Barr, och när en operation så småningom lyckades kände hon att hon kunde återuppta sitt äktenskap med "Doug" men då hade han gift om sig med Lee Dumonde.

"Doug" kände snart att äktenskapet med Lee var ett stort misstag och villeåtervända till Juliemen det kunde inte Lee acceptera och försökte därför få Julie dödad. Julie blev skjuten men överlevde och när den planen inte fungerade tänkte Lee simulera självmord genom att ta en överdos piller men mixade fel och blev förlamad. "Doug" sa till att han inte kunde lämna Lee när hon var förlamad så hennes plan fungerade.

1981 återvände mannen som Lee hade anlitat för att mörda Julie efter att ha genomgått plastikkirurgi för att avsluta sitt uppdrag. Han kallade sig för Brad och när Brad försökte döda Julie lyckades Lee slå ner honom men blev själv medvetslös. Det chockade alla för de trodde att hon var förlamad. Efter att Brad återigen skulle försöka döda Julie vaknade Lee upp och sköt ihjäl honom. Lee plaerades på Bayview Sanitorium och Julie och "Doug" återförenades.

Senare samma år skildes "Doug" och Lee och Julie kunde än en gång gifta sig med sin "Doug".

Lee lyckades dock vända Hope emot dem och hon vägrade bo hos dem och flyttade istället in hos sina morföräldrar, Tom och Alice.

Kristian Alfonso
HOPE BRADY

1986 skilde sig Julie och "Doug" igen och båda lämnade Salem.

1990 återvände Julie till Salem för att få Victor Kiriakis på fall.

Fortfarande utan dagboken efter sin döda fru Loretta planerade Ernesto Toscano en kryssning där han konspirerade att betala tillbaka till sina fiender och återfå dagboken.

Ernesto Toscano. En fiktiv karaktär i Daysof Our
ERNESTO TOSCANO

Ernesto bjöd John Black (Roman), sin dotter Isabella, Victor Kiriakis, Julie Williams, Jack Deveraux, Jennifer Horton, Bo och Hope Brady.

Värden var okänd för alla utom Victor som kände Ernesto mycket väl. Jack bestämde sig för att sanningen var tvunget att komma ut och återlämnade de försvunna sidorna av Ernestos dagbok till Isabella. Isabella fick reda på att hon inte var Ernestos dotter utan Victors och berättade för sin far, sen erkände hon mordet på sin syster Marina.

Marina Toscano. En fiktiv karaktär i Daysof Our L
MARINA TOSCANO

Ernesto sa att han inte älskade henne mindre för att hon var Victors dotter men i hemlighet föraktade han henne inombords. Ernesto flydde från båten tillsammans med Isabella och tog sig till en närbelägen ö där han höll Isabella fången och förgiftade henne långsamt precis som han gjorde med hennes mamma.

Isabella Toscano Black. En fiktiv araktäri Days o
ISABELLA TOSCANO

En bomb exploderade ombord på båten men mirakulöst lyckades samtliga passagerare ta sig till ön. John och Bo började leta efter Isabella för John visste att hon var i stor fara och Hope följde med dem mot Bos vilja. John tog sig till huset och räddade Isabella.

Ernesto hade däremot tillfångatagit Hope och höll nu henne fången. Alla tog sig till grottan där Ernesto och Hope var. Ernesto och Hope var i en bur som hängde ovanför an tank med syra. Ernesto gav Bo en chans att rädda Hope genom att han skulle försöka övertala honom att låta henne leva. Bo höll ett rörande tal men Ernesto blev inte påverkad och en plötslig explosion fick buren att ramla ner i syran och både Ernesto och Hope blev dödförklarade efter flera timmars letande på ön.

Bo Brady. En fiktiv karaktär i Days of Our Lives
BO BRADY

1993 lämnade Julie återigen Salem och gifte dessutom om sig med "Doug" och har därefter bara varit synliga väldigt sporadiskt.

2004 (2008 i Sverige) kom Julie och "Doug" tillbaka till Salem för att hälsa på och var strax därpå insnärjda i Salem Serial Killer historien.

Douglas Julie Williams Olson. En fiktiv karaktär i Daysof
DOUGLAS "DOUG" & JULIE WILLIAMS

Julie blev förkrossad när "Doug" blev "mördad" av seriemördaren och började fokusera på att hjälpa sin morbror Mickey att komma över Maggie som också "mördats" vilket inkluderade att hindra honom från att involvera sig med Bonnie Lockhart som tidigare städat hos dem.

 

Tack Jason för tillstånd att använda bilderna!
Thanks Jason for permision to use the pictures!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-10-26 03:40 #1 av: Sandra-B

Känns trevligt det här, äntligen en karaktär som det fanns mycket att skriva om.

Hoppas att artikeln blir uppskattad!

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-10-27 01:20 #2 av: anebit

Oj oj oj vilken röra.  Jätteintressant att läsa. Hade ingen aning om att Hope är Jules lillasyster.

Anmäl
2008-10-27 01:47 #3 av: Sandra-B

#2

Ja, visst är det en röra, jag visste inte heller såmycket om vad som hänt i Julies liv innan jag började skriva om henne, det är äldigt intressant att skriva artiklar.

Kul att kunna sprida kunskap, det är som jag sagt tidigare det som är min grundtanke med sajtenGlad

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-11-17 09:25 #4 av: ulletroll

o jisses va jag missat mycke ....detta var kul läsning

Anmäl
2008-11-21 14:39 #5 av: Sandra-B

KIul att det är uppskattat:-)

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2008-11-26 22:36 #6 av: cora

Jag har också missat mycket. Tack för underhållningen.   Skrattande

Anmäl
2008-11-29 02:48 #7 av: Sandra-B

Glad

//Sandra, sajtvärd på Marsvin.iFokus (& DaysofOurLives.iFokus)
SMF 237 Sweet Dream's 
Uppfödning av teddymarsvin - FINNS NU PÅ FACEBOOK!!

Anmäl
2010-06-20 23:43 #8 av: Author7

mm väldigt intressant :) Visste inte heller så mycket om Julie från början.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.